Saturday, April 12, 2008

13.április.2008.

A blogolvasók kb. 1%-a kedvéért megjegyzem: ezt most én írom (Rics):













Az elmúlt napokban a következő említésre méltó események történtek.










Hosszú keresgélés után végre sikerült megtalálni a számunkra legkedvezőbb bankot. Náluk lehetséges interneten keresztül tengeren túlra is utalni, és ennek pusztán fix ktg.-e van. Meg is nyitottuk a számlánkat. Számlanyitás közben az Ügyintéző rámutatva a Nemzetközi jogsink Gépjárművezetői szavának 'ű' betűjére ékes magyarsággal rákérdezett: ezt ugye ű-nek ejtik?
Ezt se Krist se én angol anyanyelvűtől nem hallottuk még ilyen hibátlanul kiejteni. Kirrály! Aztán hozzátette h a fia most épp egy EU körúton van, többek között BP-et is meglátogatva.

Megjött az email hogy átvehetjük a munkavállalási engedélyünket végre. Hétfőn be is tiplizünk érte :P
Úgyhogy ha Sebastian-nak még mindig kell ember, akkor remélhetőleg a héten már melózunk is. Ha nem kellünk, akkor melókeresés ezerrel. Holnap kiderül...

Bank keresés közben csináltunk egy képet a belvárosban.












A felhőkarcolók árnyékában van egy - konkrétan magával ragadó - botanikus kert is. Néhány képen mi is rajta vagyunk véletlenül :D Vágod hogy vákuum!? (Dávnak ;))







































































Délutánonként járunk a suliba, ami kő keményen a szállásunkat adó épület aljában van, ezzel együtt minden 7köznap kellőképpen leépülünk agyilag a végére (16-20.30h).














------------------------------------------



Másnap végre lementünk az óceánpartra. Sunshine Coast - Dicky Beach. Ayo!















A várakozásnak megfelelő élményt adott már az első pillantásra is.





















Klasszikus homokos part, helyenként szikla szirtekkel, tűző nap, no tömeg, olcsó strandkaja, pálma és egyéb fák, füves parkok, pik-nik helyek, profi közlekedés, természetesen rengeteg hullám szörfös, és hullámok YóHogy!
















































http://maps.google.com.au/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=116855493309359886909.00044abd53071c2be5456&ll=-26.781936,153.142719&spn=0.021608,0.040169&t=h&z=15

Nos, a hullámok... itt mindenképpen kifejteném: az óceán NEM tenger! Enyhe szelünk volt, ezzel együtt a 2..2,5 méteres hullámok konkrétan fölborítottak. Azzal szórakoztunk meddig bírunk talpon maradni. Később - a szél erősödésével és a dagály közeledtével - pedig, hogy egyáltalán talpon bírunk e maradni. Na, ez ment órákon át, nehéz átadni az érzést, de lényeg a lényeg hogy voltak olyan hullámok, hogy a játékból komoly túlélési para lett... :P Megúsztuk. Viharban visszamegyünk, állítólag akkor vannak 6 méteresek is... :))

Mivel AU felett az egyik legvékonyabb az ózonréteg kis bolygónkon, ezért itt automatákból is lehet naptejet venni. 1-2 speckó illatszerboltban lehet találni 15 faktorost, de a 30+ az alap. Rajtunk szinte soha nem volt még naptej, erről itt le kell szokni, mert tuti bőrrák a vége - használtuk is mint a kisangyal. Ergo a balatoni barnulástempóhoz egész nap kint kell lenni a napon - mint bőrösvirslinek a platnin.











Este hazafelé fáradtan















Rátok is mindig gondolunk.

4 comments:

Unknown said...

Hát skacok itthon meg épp szakad az eső, és azt nézem hogy ti a homokos tengerparton skarlátvörösre égtek, tudod Krist az milyen?:-)
Jó pancsizást...:-)

Peter said...

Most miért mondod Vendi? Délelőtt még kicsit átsejlett a nap a felhőkön... :D
Mi lett a melóval? Várom a következő postot! :)

bricsi said...

Hello Everybody,
Meló felől többen is érdeklődtök úgyhogy röviden írok róla pár szót. Megvan a munkavállalási engedélyünk, plusz időközben az egyéni vállalkozóit is kiváltottuk. Beszéltünk a korábbi ács-kontaktal (itt ugye a -val -vel szóvéggel azonosuló v-je kiesik a mássalhangzó torlódás miatt? ...na mindegy :P) és jövő hétnél hamarabb nem ígérte hogy hívni fog. E mellett kb. kedden kiteszünk hirdetést a környék összes fatelepére. Igazából ez a tuti megoldás, csak eddig nem volt rá se időnk, se munkavállalóink, se egyéni vállalkozóink...
Reményeink szerint mostantól számítva 2 héten belül (de inkább egy) lesz melónk.
Lac: tőled elnézést hogy a konnektort még nem fényképeztem le; hosszútávon nincs elfelejtve :))

Ayo! Peace

Lac said...

Igazán ráér, köszönöm!:) Írjatok új postot inkább, már 1 hete nincs semmi:)